Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ce declarații au făcut liderii europeni la Kiev

© Photo : Administrația PrezidențialăKlaus Iohannis în Ucraina, alături de Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, și Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Mario Draghi
Klaus Iohannis în Ucraina, alături de Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, și Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Mario Draghi - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ce au declarat liderii Franței, Germaniei, Italiei și României la Kiev, unde au avut o întrevedere cu Zelenski.
CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Liderii Franței, Germaniei, Italiei și României au sosit astăzi la Kiev, unde au făcut o serie de declarații legate de conflictual din Ucraina și perspectivele de obținere de către această țară a statutului de candidat la aderare la UE.
Macron a promis că Franța va transmite părții ucrainene suplimentar 6 obuziere autopropulsate CAESAR. Totodată, liderul francez, care deține președinția rotativă în UE, a declarat că Franța, Germania, Italia și România se pronunță în favoarea oferirii “imediate” a statutului de candidat la aderare la UE.
Totodată, Macron l-a asigurat pe Zelenski că Europa nu va cere Kievului să facă cedări teritoriale de dragul reglementării conflictului.
Premierul Italian, Mario Draghi, s-a pronunțat nu doar pentru calitatea de candidat de aderare, dar și pentru aderarea statului ucraineană la UE. Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, de asemenea, s-a pronunțat în favoarea oferirii Ucrainei și Republicii Moldova a statutului de candidat.
Președintele roman, Klaus Iohannis, a făcut declarații în mod special în Twitter, exprimându-și susținerea pentru parcursul european al Ucrainei:
“Suntem aici împreună cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski pentru că ştim că e datoria noastră să acţionăm. Este responsabilitatea noastră să îi ajutăm pe prietenii ucraineni să clădească un nou viitor şi să ne concentrăm pe nevoia de pace, efortul de reconstruire şi reclădire a viitorului aceste ţări”, a scris Iohannis într-o postare.
După întrevedere Zelenski a declarat că la întâlnire s-a discutat următoarele probleme:
Continuarea și consolidarea apărării Ucrainei
Abordarea coordonată a refacerii post-conflict
Depășirea crizei alimentare
Prsiuni asupra Rusiei cu ajutorul sancțiunilor
Integrarea europeană a Ucrainei
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Rusia
Kremlinul a comentat vizita lui Macron, Draghi și Scholz la Kiev
Fluxul de știri
0