Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu: Comunicarea dintre Rusia și Republica Moldova este minimă

© Sputnik / Rodion ProcaМайя Санду и Эмануэль Макрон
Майя Санду и Эмануэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a vorbit despre relațiile actuale ale Republicii Moldova cu Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 17 iun - Sputnik. Comunicarea dintre Federația Rusă și Republica Moldova este minimă, iar problema este războiul. O declarație în acest sens a fost făcută de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la TV8. Șeful statului a precizat că această comunicare se face doar la nivel de ambasadori.
„Comunicarea este minimă, este la nivel de ambasadori. Ambasadorul nostru la Moscova, care uneori transmite mesaje și ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, care din când în când este chemat la ministerul de Externe”, a precizat Maia Sandu.
Ce ține de relațiile economice dintre cele două state, președintele a menționat că acestea sunt mai restrânse în acest moment, or războiul din Ucraina reprezintă un impediment fizic pentru importuri și exporturi.
„Am văzut că nu s-au mai importat fertilizanți din Federația Rusă, exporturile de mere și alte produse nu prea mai au loc. Nu știu dacă s-au găsit căi alternative, dar oricum ele sunt mult mai complicate, mult mai scumpe. Tocmai de aceea am solicitat și am obținut decizia Comisiei Europene pentru a crește cotele de export pentru șapte produse”, a menționat președintele.
Totodată, Maia Sandu a mai spus că există o comunicare cu concernul rus Gazprom, doar că deocamdată nu există răspunsuri la solicitările părții moldovenești. Șeful statului mai spune că nu există o certitudine până când va fi prelungit contractul de livrare a gazelor de la Gazprom.
SWIFT - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Rusia
Uniunea Europeană deconectează trei bănci din Rusia de la SWIFT
Fluxul de știri
0