Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a comentat vizita lui Macron, Draghi și Scholz la Kiev

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaKremlinul, Moscova
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Abonare
Peskov speră că Macron, Draghi și Scholz nu se vor concentra pe tema armelor.
CHIȘINĂU, 16 iun -Sputnik. Tema cerealelor va fi probabil discutată în timpul vizitei la Kiev a președintelui francez Emmanuel Macron, a cancelarului german Olaf Scholz și a premierului italian Mario Draghi, poziția Ucrainei încă nu este clară, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, scrie RIA Novosti.
Macron, Draghi și Scholz au mers joi dimineață într-o vizită la Kiev, Ucraina.
„Bineînțeles se va discuta subiectul cerealelor. Știm cu toții că încă nu putem înțelege care este poziția Ucrainei cu privire la cereale. Cunoaștem disponibilitatea țării noastre, care a fost anunțată de Președinte, de a contribui la soluționarea acestei crize, de a facilita exportul de cereale din porturile ucrainene. Știm despre alte eforturi, colegii noștri turci și așa mai departe, dar încă nu știm sigur dacă Ucraina dorește acest lucru, dacă este gata, pentru că ei tac în această privință. Evident, acest subiect va fi atins”, a declarat Peskov.
De asemenea, Kremlinul speră că liderii Franței, Germaniei și Italiei, aflați la Kiev, nu se vor concentra pe încărcare cu arme a Ucrainei, ceea ce va prelungi suferința oamenilor, dar îl vor încuraja pe Vladimir Zelenski să privească real starea lucrurilor.
„Aș dori, de asemenea, să sper că liderii acestor trei state, precum și președintele României, care va fi împreună de ei, deja sunt acolo, nu se vor concentra doar pe sprijinirea în continuare cu arme a Ucrainei. Este absolut inutil, va prelungi suferința oamenilor, doar va provoca noi pagube acestei țări. Dimpotrivă, sperăm că vor folosi acest contact pentru a-l încuraja pe președintele Zelenski să se uite real starea lucrurilor”, a adăugat Peskov.
Klaus Iohannis la Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Analize și opinii
Misterele unei vizite la Kiev
Fluxul de știri
0