Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un fost director general al Agenției Proprietății Publice, pus sub învinuire

© SputnikProcuratura Anticorupție
Procuratura Anticorupție - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura Anticorupție, informează că, pe parcursul zilei de astăzi procurorii i-au înaintat învinuirea unui fost director general al Agenției Proprietății Publice.
CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Un fost director general al Agenției Proprietății Publice (APP) a fost audiat astăzi, 16 iunie, de Procuratura Anticorupție (PA), care i-a înaintat învinuirea pe două capete de acuzare, mai exact, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu și falsul în acte publice. Potrivit presei, ar fi vorba de Vladimir Baldovici.
Potrivit probelor administrate de către procurori, s-a constatat că, ex-directorul general al Agenției Proprietății Publice, în perioada octombrie 2018 - ianuarie 2019 abuzând de atribuțiile funcționale, în comun cu un administrator interimar al unei firme agricole au inițiat procesul de casare a unor mijloace fixe ale întreprinderii vizate în investigație.
În acest scop, fostul director general a desemnat reprezentanți ai Agenției Proprietății Publice pentru crearea unei comisii care să evalueze bunurile la firma agricolă enunțată și să propună casarea mijloacelor fixe.
Ulterior, abuzând de situația de serviciu și atribuțiile care îi reveneau, acționând în interesul administratorului interimar al firmei agricole menționate supra, ex-director general al Agenției Proprietății Publice a semnat un act prin care se autorizează casarea a 65 mijloace fixe cu valoarea inițială de peste 32 milioane lei, cu toate că procesele verbale de casare întocmite de către firma vizată, datează cu o dată anterioară pretinsei autorizații emise.
De fapt, s-a constatat că, astfel de acte nu au fost emise oficial de către Agenția Proprietății Publice, iar conținutul acestora a fost denaturat de către mai multe persoane, inclusiv cele investigate pe caz, care au acționat în coparticipare și coordonare de acțiuni.
​​Urmărirea penală pe acest caz nu este finalizată, iar despre mersul urmăririi penale și soluția adoptată publicul larg va fi informat corespunzător la adoptarea hotărârilor procesuale respective.
Galina Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Politică
Galina Dodon a primit interdicția de a părăsi țara: Ce învinuiri i se aduc
Fluxul de știri
0