Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia, nemulțumită, va bloca aderarea Suediei și Finlandei la NATO

© AP Photo / Burhan OzbiliciMevlut Cavusoglu
Mevlut Cavusoglu - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Abonare
Turcia este foarte nemulțumită de răspunsurile Suediei și Finlandei, așa că cel mai probabil va bloca aderarea celor două state la NATO.
CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat că argumentele prezentate Ankarei de către Suedia și Finlanda în vederea aderării lor la NATO sunt departe de așteptările părții turcești.
"Documentele trimise Turciei de Suedia și Finlanda cu privire la cererile lor de aderare la NATO sunt foarte departe de așteptările noastre", a declarat el, citat de Anadolu.
Șeful diplomației de la Ankara a spus că doleanțele Turciei nu se rezumă doar la ”o schimbare a legilor” privind lupta împotriva terorismului a celor două țări scandinave, ci și la a acțiuni concrete.
Turcia se așteaptă la acțiuni ferme ale autorităților din cele două state contra PKK și contra mișcării Hizmet, prezente pe teritoriul celor două state din nordul Europei, dar pe care Turcia le consideră teroriste și o amenințare pentru securitatea sa.
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Rusia
Kremlinul a comentat vizita lui Macron, Draghi și Scholz la Kiev
Fluxul de știri
0