Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații BCS nu vor participa la ședința comună a parlamentelor Moldovei și României

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Abonare
Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor anunță că vor ignora ședința comună a parlamentelor Moldovei și României.
CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu vor participa la ședința comună a parlamentelor Moldovei și României, care va avea loc sâmbătă, 18 iunie, la Chișinău. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, unde au scris că "vor ignora acest eveniment anticonstituțional".
Potrivit lor, această ședință comună ar însemna "o recunoaștere publică a incapacității de a soluționa în mod independent problemele și soarta propriei țări".
"De asemenea, aceasta denotă necesitatea acută de a transmite soluționarea problemelor interne ale Moldovei sub un control extern direct. Sau este o etapă a unui plan bine pus la punct ce prevede falimentarea intenționată a statalității moldovenești prin transferul justiției, sistemului bancar, infrastructurii, întreprinderilor strategice și securității naționale sub control extern?", se arată în comunicatul emis de PSRM.
Totodată, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor mai consideră că această ședință comună ar însemna "o trădare națională".
"Concluzia principală pe care o putem face constă în faptul că este vorba despre un fel de „repetiție” a Sfatului Țării din anul 1918, la care visează autoritățile actuale, dar, în realitate, este vorba despre o trădare națională", mai este scris în comunicatul de presă.
Galina Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Politică
Galina Dodon a primit interdicția de a părăsi țara: Ce învinuiri i se aduc
Fluxul de știri
0