Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va crește sau nu prețul la călătoriile cu trenul? Ce spune șeful CFM

© Sputnik / Cătălina Cerneilocomotive noi
locomotive noi  - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2022
Abonare
Despre o eventuală majorare a prețurilor la călătoriile cu trenul încă nu putem vorbi. Ajustarea tarifului încă nu a fost discutată.
CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Tariful la biletele pentru călătoriile cu trenul ar putea fi ajustate. Despre aceasta a anunțat șeful întreprinderii Calea Ferată din Moldova, Oleg Tofilat, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
„Posibil vom propune unele ajustări la costurile biletelor, dar nu va fi ceva spectaculos”, a declarat Oleg Tofilat.
Șeful de la CFM nu a putut însă spune cu exactitate care ar fi procentul de majorare a tarifelor la bilete, ținând cont de faptul că la moment veniturile CFM din transportul pentru pasageri constituie doar un procent. Potrivit lui Tofilat, chiar dacă prețurile ar fi majorate, acest lucru nu va avea efect pozitiv asupra economiei de la Calea Ferată.
Totodată, șeful CFM spune că prețurile la călătoriile cu trenul se stabilesc în funcție de anumite costuri și se aprobă de Ministerul Infrastructurii. Este o formulă foarte învechită și nu se va mai regăsi în noul Cod Feroviar, după intrarea acestuia în vigoare.
„Prețurile la biletele de călătorie fie cu trenul, fie cu alte unități de transport, nu se formează în funcție de costuri ci în funcție de cât este gata să plătească consumatorul”, a precizat Oleg Tofilat.
Trebuie precizat, întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” a anunțat că la data de 31 mai 2022, a achitat integral restanțele salariale față de angajații întreprinderii, acumulate pe parcursul anilor precedenți. Totodată, din luna iulie este planificată o majorare a salariilor, aproximativ cu 70%, pentru toți colaboratorii CFM.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Societate
MAI: Coada de camioane de la vama Leușeni-Albița s-a redus
Fluxul de știri
0