Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAI: Coada de camioane de la vama Leușeni-Albița s-a redus

imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Abonare
Ministerul de Interne informează că timpul de așteptare a tirurilor în frontiera moldo-română este în scădere.
CHIȘINĂU, 14 iun -Sputnik. Timpul de așteptare a camioanelor la punctul de frontieră Leușeni-Albița are o lungime de aproape 2 km. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

"Astăzi dimineață, la ora 05:00, erau înregistrate 126 de camioane cu marfă și alimente care așteptau să fie supuse controalelor la frontieră. În prezent, ora 10:20, șirul de așteptare la punctul de frontieră Leușeni-Albița are o lungime de aproape 2 km (95 camioane)", anunță MAI.

Ministerul Afacerilor Interne mai informează că luni un număr record de tiruri au trecut frontiera prin punctul Leușeni-Albița, ceea ce reprezintă 437 autocamioane față de 320 în ziua de duminică. Totodată, ieri au fost procesate cu 127 de autocamioane mai mult față de traversările înregistrate pe 12 iunie.
„Numărul tirurilor procesate ieri, în punctul de frontieră Leușeni-Albița, a fost aproape cu 50% mai mare față de totalul traversărilor de ieri pentru sectorul moldo-român”, mai informează serviciul de presă al MAI.
Ion Chicu, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Politică
Ion Chicu, critici dure în adresa PAS pentru dictatură și cenzură: au înțeles și europenii
Luni, 852 de camioane au trecut granita la punctele de frontiera cu Romania (Cahul - 89, Costesti - 53, Giurgiulesti-Galati - 170, Lipcani-Radauti - 3, Skuleni -100). Tot pe 13 iunie, pe tronsonul moldo-ucrainean au intrat în Republica Moldova 478 de camioane, ceea ce este ceva mai mult decât duminică.
Începând de azi, IGSU pune în aplicare măsuri de protecție pentru șoferii aflați în cozile de așteptare pentru trecerea frontierelor de stat cu România. Astfel, IGSU va instala insule de suport pentru șoferii de tiruri în așteptare. Insulele suport pentru șoferi vor fi dotate cu bloc sanitar, apa potabilă, bloc medical și vor fi umbrite.
IGSU intenționează și amplasarea unui spațiu pentru gătit și servit masa. Accesul către insule va fi pedestru pentru șoferi și vor fi instalate în proximitatea șoselelor.
Fluxul de știri
0