Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul Gavrilița, despre fluxul de camioane de la frontieră

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2022
Abonare
Comisiei pentru Situații Excepționale a dispus un set de măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiera moldo-română.
CHIȘINĂU, 15 iun -Sputnik. Fluxul de camioane la frontieră a fost deblocat, iar instalarea insulelor pentru șoferi a fost încheiată. Anunțul a fost făcut în această dimineață de premierul Natalia Gavrilița, în debutul ședinței de Guvern.
"Astăzi avem semnificativ mai puține camioane în rânduri. Ieri seara au fost finalizate și anumite insule pentru șoferii de camioane unde au acces la servicii, inclusiv duș și se distribuie și apă. Avem grijă de oameni și de rapiditatea cu care se mișcă mărfurile la frontieră", a spus Gavrilița.
Totodată, premierul a declarat că la hotarul dintre Ucraina și Republica Moldova este o aglomerare și continuă să se ateste număr mare de camioane.
„Eu vă rog să rămânem alerți. Continuăm să lucrăm și să coordonăm aceste acțiuni, ca să ne asigurăm că facem față. Sunt și alte acțiuni pe care le-am agreat cu partea română”, a mai spus Gavrilița.
Ieri, Comisiei pentru Situații Excepționale s-a întrunit în ședință și a adoptat mai multe măsuri necesare pentru îmbunătățirea situației în vămi și fluidizarea traficului la frontiera moldo-română.
Astfel, Serviciul Vamal și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au fost împuternicite să inițieze discuții cu autoritățile responsabile din România, conform competențelor funcționale, pentru a agrea reguli de interacțiune și control care vor fi aprobate ulterior de către părți.
Totodată, Comisia pentru Situații Excepționale a creat premisele pentru ca Serviciul Vamal și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră să activeze în punctele de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova și România situate pe teritoriul României.
O altă prevedere adoptată vizează împuternicirea Serviciului Vamal de a întreprinde măsuri de gestionare a fluxului de mijloace de transport prin posturile vamale.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Societate
MAI: Coada de camioane de la vama Leușeni-Albița s-a redus
Fluxul de știri
0