Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pedepse mai dure pentru șoferii nedisciplinați: Care sunt acestea

© Sputnik / Miroslav RotariPoliția
Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pedepsele pentru șoferii care nu vor respecta legislația în vigoare vor crește semnificativ.
CHIȘINĂU, 15 iun - Sputnik. Pedepsele pentru șoferii care încalcă sistematic Regulamentul circulației rutiere vor mai mari. La fel, penalitățile pentru conducătorii auto disciplinați vor fi reduse.
O decizie în acest sens a fost luată de către miniștri, care au aprobat o serie din modificări la Codul penal, Codul contravențional, Legea privind siguranța traficului rutier, Legea privind controlul și prevenirea consumului abuziv de alcool, consumului ilicit de droguri și alte substanțe psihotrope, precum și la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte.
Așadar, pentru conducătorii, care încalcă frecvent și repetitiv Regulamentul circulației rutiere vor fi introduse pedepse mai aspre;
va fi suspendat dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 30 la 180 de zile, pentru conducătorii care vor depăși limita vitezei de circulație, mai mult de 40 km/h, stabilită pentru un anumit sector de drum, precum și în cazurile în care aplicarea sancțiunii contravenționale principale condiționează acumularea a 15 puncte de penalizare, drept oferit direct agentului constatator
se va institui răspunderea contravențională a proprietarului mijlocului de transport, în cazul în care, la expirarea termenului de 60 de zile lucrătoare de la recepționarea solicitării Poliției, acesta refuză sau se eschivează de a comunica identitatea persoanei căreia i-a fost încredințată conducerea vehiculului, implicat în comiterea unei contravenții în domeniul circulației rutiere
nu va fi permisă înmatricularea și inspecția tehnică periodică a vehiculelor, dacă acestea au în istoric încălcări, iar executarea sancțiunii contravenționale aplicate prin hotărârea/decizia definitivă asupra cauzei contravenționale este activă.
Potrivit modificărilor, vor fi excluse sancțiunile complementare sub formă de puncte de penalizare pentru conducerea unui vehicul, care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice.
De asemenea, va fi introdusă sancțiunea contravențională sub formă de avertisment pentru nerespectarea marcajului rutier de către conducătorii mijloacelor de transport.
oameni pe străzi - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2022
Societate
În Moldova, următorul recensământ se va desfășura în 2024
Fluxul de știri
0