Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova, următorul recensământ se va desfășura în 2024

© Sputnik / Mihai Carausoameni pe străzi
oameni pe străzi - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2022
Abonare
Recensământul populației va fi reglementat de un cadru normativ permanent.
CHIȘINĂU, 15 iun -Sputnik. Miniștrii au aprobat astăzi proiectul de lege care stabilește modul de reglementare a recensămintelor, sub forma instituirii unor norme-cadru generale, valabile pentru toate numărătorile oficiale viitoare. Acest lucru va permite eficientizarea organizării și desfășurării recensămintelor și va contribui la reducerea resurselor administrative și bugetare necesare în acest sens.
Documentul se referă și la procesul de planificare, colectare, prelucrare, evaluare și diseminare a datelor despre persoane și locuințele acestora, precum și la producerea indicatorilor statistici de recensământ.
Potrivit conducerii Biroului Național de Statistică, următorul recensământ se planifică a fi desfășurat în Republica Moldova în anul 2024. Scopul acestuia este de a oferi informații de interes public despre populație și locuințe - necesare pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor; argumentarea deciziilor de dezvoltare umană; pentru cercetarea științifică și dezvoltarea mediului de afaceri.
Bugetul total estimativ al recensământului populației și locuințelor, propus pentru anul 2024, este estimat la 329,2 milioane lei, inclusiv aproximativ 36,8 milioane lei pentru modulul agricol.
Organizarea și efectuarea recensămintelor anterioare era reglementată prin adoptarea unor acte normative specifice fiecărei acțiuni în parte.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2022
Societate
Premierul Gavrilița, despre fluxul de camioane de la frontieră
Fluxul de știri
0