Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia spune că Occidentul vrea război între Ankara și Atena

© Pixabay / MariamichelleSantorini, Grecia
Santorini, Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Abonare
Expertul turc Josh Gun Basbug este de părere că vestul vrea război între Ankara și Atena.
CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Occidentul, care a organizat acea „capcană” ucraineană pentru Rusia, a pus acum în acțiune o altă „capcană”, una grecească pentru Turcia. O astfel de declarație a fost făcută pentru RIA Novosti de expertul turc în terorism și securitate, Josh Gun Basbug.
Relațiile dintre Grecia și Turcia s-au deteriorat serios în ultimii ani din cauza disputelor teritoriale. Cele două țări nu se pot pune de acord asupra zonelor maritime. La sfârșitul lunii mai, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că refuză să aibă un dialog cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, invocând declarațiile sale cu privire la Ankara în timpul călătoriei șefului Guvernului în Statele Unite. Zilele trecute, liderul turc a cerut Greciei să demilitarizeze insulele din Marea Egee și a pus sub semnul întrebării obiectivele declarate de desfășurare a bazelor americane în Grecia.
„Astăzi vedem cum Turcia devine pentru Occidentul colectiv, o țară cu care, pe de o parte, este necesar să acționăm cu prudență, iar pe de altă parte, să o epuizăm cât mai mult cu sancțiuni. Dacă mai devreme a fost organizată „capcana” ucraineană pentru Rusia, acum a fost pusă în acțiune o „capcană” grecească, dar pentru Turcia”, a precizat sursa.
Potrivit expertului, scopul este blocarea implementării ideologiei turce.
„Jocul viclean al Statelor Unite în Ucraina a avut ca scop atragerea Rusiei într-o capcană. Drept urmare, Ucraina însăși a suferit cel mai mult din cauza asta. Trebuie să înțelegeți că în astfel de jocuri politice există întotdeauna un câștigător - creatorul sau autorul, iar în acest caz este SUA. Acum americanii au început un joc similar împotriva Turciei și folosesc Grecia în acest scop. Folosind metoda provocării, Washington-ul încearcă să provoace ciocnirea între Ankara și Atena. Scopul principal este un alt război în care Statele Unite Statele vor acționa din nou ca astfel de campioni ai justiției. Cel mai regretabil lucru în acest sens este că Turcia, știind despre aceste planuri, este obligată să acționeze cu prudență. Având în vedere toate oportunitățile necesare, Ankara nu începe un război. Conducerea turcă așteaptă ca politicienii sensibili să intre în arena politică a Greciei”, a spus Bashbug.
Vedere asupra Moscovei, Kremlinul - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Internațional
Strategia Rusiei în America Centrală a luat SUA prin surprindere, scrie The Hill
Fluxul de știri
0