Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Strategia Rusiei în America Centrală a luat SUA prin surprindere, scrie The Hill

© Sputnik / Alexei Kudenko / Accesați arhiva multimediaVedere asupra Moscovei, Kremlinul
Vedere asupra Moscovei, Kremlinul - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
The Hill: Statele Unite ale Americii sunt luate prin surprindere de strategia Rusiei în America Centrală
CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Editorialistul Stephen Blank scrie în The Hill că strategia Rusiei în relațiile sale cu Nicaragua s-a dovedit a fi una surprinzătoare pentru SUA, notează RIA Novosti.
Este vorba despre faptul că săptămâna trecută președintele acestei țări latinoamericane, Daniel Ortega, a permis staționarea temporară pe teritoriul Nicaragua a militarilor unor țări terțe în scopuri umanitare. O astfel de permisiune, pe lângă Venezuela, Honduras, Guatemala, Cuba, Republica Dominicană, Mexic, Salvador și SUA a primit și Rusia. Și e vorba nu doar despre o permisiune pentru trupele terestre, ci și pentru navele militare și aviația militară.
În opinia lui Blank, acest pas poate deschide calea pentru o primă apariție a trupelor militare ruse în America Centrală, spre o prezență militară mult mai serioasă a Rusiei în Nicaragua și în afara hotarelor acesteia.
Autorul materialului consideră puțin probabilă trimiterea trupelor SUA în această țară, în timp ce Rusia, Cuba și Venezuela cel mai probabil o să profite de această situație. Respectiv, apariția flotei militare ruse în Nicaragua poate fi urmată de prezența acesteia permanentă, astfel Moscova ar putea obține posibilitatea de a avea baze permanente în America Centrală.
Blank mai observă că Rusia recurge la o tactică universală: stabilește relații economice și militare cu țările în curs de dezvoltare și astfel își lărgește influența, luând SUA prin surprindere. Tactica Rusiei funcționează și pentru că SUA a acordat prea puțină atenție acestor țări, este de părere autorul. El crede că SUA ar trebui să adopte o altă abordare față de țările latinoamericane, cu care nu se poate înțelege în condițiile în care ele capătă o importanță tot mai mare pe fundalul confruntării dintre marile puteri mondiale.
Исполняющая обязанности канцлера Германии Ангела Меркель в Бундестаге - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2022
Internațional
Un senator rus, despre „cea mai mare nereușită a Angelei Merkel”
Fluxul de știri
0