Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Franței va vizita România și Republica Moldova

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaMaia Sandu și Emmanuel Macron
Maia Sandu și Emmanuel Macron  - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Marți, sosește la București președintele francez Emmanuel Macron într-un turneu scurt în sud-estul Europei. De asemenea este posibil ca, în curând, acesta să viziteze și Kievul.
CHIȘINĂU, 14 iun -Sputnik. Președintele Franței, însoțit de șefa diplomației franceze, Catherine Colonna și de ministrul apărării, Sebastien Lecornu, sosește în România și va merge la baza Mihail Kogălniceanu, unde va vizita pe cei 500 de militari francezi prezenți în România.
Naţiune-cadru în această operaţiune, Franţa desfăşoară 500 de militari, dintre care 350 din armata terestră, din diferite unităţi. Aceştia formează Batalionul "vârf de lance" ("Spearhead Battalion") împreună cu 300 de soldaţi belgieni care vor fi înlocuiţi de olandezi în lunile următoare.
Aici va fi întâmpinat de premierul român, Nicolae Ciucă, urmând ca miercuri dimineața să sosească la Kogălniceanu și președintele Iohannis.
Miercuri la prânz, Macron va sosi la Chișinău, unde va avea o întâlnire cu președintele Maia Sandu. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este printre puținii lideri din Europa care a salutat propunerile de reformă ale Uniunii Europene, prin construcția unei extensii, numită ”comunitatea politică europeană”, propuneri făcute de președintele francez.
Vedere asupra Moscovei, Kremlinul - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Internațional
Strategia Rusiei în America Centrală a luat SUA prin surprindere, scrie The Hill
Fluxul de știri
0