Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popescu: Vizita lui Macron - un semnal de sprijin pentru Republica Moldova

© AP Photo / Sarah MeyssonnierMacron
Macron - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Abonare
Vizita președintelui Franței în Republica Moldova este un semnal de sprijin pentru țara noastră, precizează ministrul de Externe de la Chișinău.
CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Vizita președintelui Franței, Emmanuel Macron, în Republica Moldova, este un semnal foarte puternic de sprijin pentru țara noastră. O astfel de precizare a fost făcută de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu, în studioul Pro TV.
Potrivit lui Popescu, există o deschidere totală a Franței față de Republica Moldova, în special ce ține de sprijinul în direcția aderării țării noastre la Uniunea Europeană.
„La modul practic în relațiile noastre cu Franța trecem printr-o perioadă absolut istorică. Mai mulți factori au dus la deschidere și dezvoltarea acestei relații foarte bune cu Franța. În următoarea perioadă sperăm să facem pași istorici în direcția Uniunii Europene. Franța deține în acest moment președinția Uniunii Europene”, a declarat Nicu Popescu.
Ministrul de Externe a mai anunțat că autoritățile de la Chișinău așteaptă semnale pozitive de la UE. Pe 17 iunie Comisia Europeană va face publice recomandările și viziunea sa asupra modului cum urmează să evolueze relațiile cu Republica Moldova în contextul depunerii cererii de aderare. Recomandările urmează a fi analizate și discutate de către statele membre ale UE, iar pe 24 iunie vor anunța o recomandare comună.
Amintim, miercuri, 15 iunie, Emmanuel Macron va sosi la Chișinău, unde va avea o întâlnire cu președintele Maia Sandu. Alte detalii ale vizitei se discută.
Maia Sandu și Emmanuel Macron  - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Politică
Președintele Franței va vizita România și Republica Moldova
Fluxul de știri
0