Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Papa Francisc a spus despre începutul celui de-al treilea război mondial

© Sputnik / Asatur Yesayants / Accesați arhiva multimediaPapa de la Roma Francisc
Papa de la Roma Francisc - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Abonare
Papa de la Roma a spus despre începutul celui de-al treilea război mondial.
CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Papa Francisc a spus despre începutul celui de-al treilea război mondial, scrie La Stampa, citat de RIA Novosti.

„În urmă cu câţiva ani, mi-a trecut prin cap să spun că trăim un al treilea război mondial în bucăţi. Astăzi, eu cred, a fost declarat al treilea război mondial”, a spus pontiful într-o conversație cu reprezentanţi ai revistelor culturale europene, care a fost publicată de ziar.

În opinia sa, este necesar să ne gândim la ce se întâmplă cu omenirea, „care a supraviețuit la trei războaie mondiale într-un secol”, acesta este un dezastru.
Papa de la Roma a atras atenția că, pe lângă Ucraina, conflictele continuă și în alte țări: în Nigeria, Congo, Myanmar – dar nimănui nu-i pasă de acest lucru. Papa Francis a amintit, de asemenea, de ciocnirile din Ruanda de acum 25 de ani și a subliniat încă o dată că lumea este în război.
La începutul lunii mai, într-un interviu pentru ziarul italian Corriere della Sera, pontiful a sugerat că conflictul la adus „lătratul NATO la ușa Rusiei”.
Papa Francesco celebra la messa in Vaticano - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Editoriale
De ce Papa a reamintit despre „lătratul NATO la ușa Rusiei”
Fluxul de știri
0