Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu, critici dure în adresa PAS pentru dictatură și cenzură: au înțeles și europenii

© Sputnik / Mihai CarausIon Chicu, imagine din arhivă
Ion Chicu, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Abonare
(În sfârșit) partenerii noștri europeni au decis să intervină în debandada antidemocratică și antiruropeană a Maiei Sandu și grupării sale de analfabeți, scrie ex-premierul Ion Chicu pe o rețea de socializare.
CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Ion Chicu notează luni pe o rețea de socializare că din cauza amendării legislației audiovizualului și trecerii sub control politic a Televiziunii și Radioului Național de către PAS în toamna anului trecut, Consiliul de Miniștri al țărilor Consiliului Europei nu doar că a menținut țara noastră sub monitorizare, dar și a decis trecerea de la supravegherea standard la cea avansată.
„Când analfabeții din PAS modificau toamna trecută procedura de numire și eliberare din funcție a membrilor Consiliului Audiovizualului și a directorului TRM , oamenii care înțelegeau gravitatea abuzului preîntâmpinau, că vor fi consecințe grave și țara va fi taxată. Iar partenerii europeni nu vor putea închide ochii la asemenea devieri antidemocratice. Am notificat atunci mai mulți ambasadori din tările UE să nu tolereze aceste derapaje grave”, scrie Ion Chicu.
În opinia politicianului, faptul că Moldova nu numai că este în continuare monitorizată, ci este pusă în lista celor față de care se aplică procedura avansată de monitorizare, ca urmare a modificărilor legislative operate de PAS în 2021, „reconfirmă instituirea de către gruparea PAS a cenzurii în țară”, dar „și faptul, că partenerii noștri europeni au înțeles (în sfârșit) ce regim dictatorial se instaurează în țarii.
Deocamdată reprezentanții PAS nu au reacționat la aceste critici lansate de ex-premierul Ion Chicu.
Bogdan Duca - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2022
Editoriale
Cenzura a înlocuit libertatea de expresie cu care se lăuda Occidentul
Fluxul de știri
0