Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi scumpiri: Prețul la carburanți, tot mai mare

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noi prețuri la carburanți, valabile pentru 14 iunie.
CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Prețul la carburanți este din nou în creștere. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit prețuri noi plafon pentru produsele petroliere principale de tip standard.
Astfel, pe 14 iunie, șoferii ar putea achita și mai scump pentru carburanți. Pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 am putea scoate din buzunare 33,77 de lei, cu 22 de bani mai mult. Motorina s-ar putea scumpi cu 43 de bani și va costa 31,34 de lei pentru un litru.
Potrivit ANRE, majorările fără precedent ale prețurilor la produsele petroliere reprezintă o consecință cumulată a doi factori de bază;
relansarea economiilor lumii după perioada pandemică și, prin urmare, debalansarea echilibrului dintre cerere și ofertă
criza generată de războiul din Ucraina, care a perturbat lanțurile logistice tradiționale și care a exclus parțial produsele petroliere din Federația Rusă de pe piețele occidentale.
În rezultat, piața europeană de produse petroliere a resimțit cel mai mult efectul acestor doi factori, în special în contextul în care 30% din consumul de țiței și 40% din cel de produse petroliere provine din import, din Rusia.
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Societate
Noile tarife la energia electrică au intrat în vigoare - detalii
Fluxul de știri
0