Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Chișinăului, despre parada LGBT: Nu am semnat și nu voi semna autorizația

© Sputnik / Alejandro Martinez Velez / Accesați arhiva multimediaЛГБТ-парад в Мадриде
ЛГБТ-парад в Мадриде - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2022
Abonare
Primarul Chișinăului Ion Ceban a anunțat dacă va semna sau nu autorizația privind desfășurarea marșului comunității LGBT.
CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Autorizația privind desfășurarea paradei comunității LGBT la Chișinău, nu a fost semnată. Mai mult, primarul Capitalei a anunțat că nu va semna această autorizație. În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale, Ion Ceban a declarat că nu este împotriva acestor persoane cu doar împotriva promovării în public a acestei comunități.
„Nu am semnat pentru desfășurarea paradei și nu voi semna. Am scris refuz și îmi asum în totalitate inclusiv din punct de vedere juridic. Am înțeles că vreți să mă târâți prin tot felul de judecăți. Nu suntem împotriva cuiva, dar paradele homosexualilor le face fiecare acasă la el”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.
Potrivit lui Ceban nu au fost încălcate drepturile nimănui, legate de educație, serviciu și a făcut o paralelă la incidentele de la marșul LGBT, care a avut loc recent la Iași.
Trebuie precizat că și Mitropolia Moldovei a insistat în nenumărate rânduri să nu fie autorizate astfel de marșuri, îndemnând atât autoritățile, cât și membrii, simpatizanții și promotorii comunității LGBT să renunțe la acest proiect, care „reprezintă nu doar o jignire publică la adresa cultelor religioase, ci și a societății”.
Marșul LGBT este programat pentru 19 iunie în cadrul festivalului Moldova Pride.
ÎPS Vladimir - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Societate
Mitropolia Moldovei cere interzicerea marșului comunității LGBT - detalii
Fluxul de știri
0