Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mitropolia Moldovei cere interzicerea marșului comunității LGBT - detalii

© Photo : Mitropolia.mdÎPS Vladimir
ÎPS Vladimir - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Abonare
Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir solicită să fie interzisă desfășurarea Marșului solidarității organizat de comunitatea LGBT.
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Mitropolia Moldovei, în numele Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor acestei țări, solicită interzicerea desfășurării marșului cumunității LGBT, care este preconizat la Chișinău între 13 și 19 iunie 2022.
„Rugăm să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei”, este precizat Adresarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir.
În mesaj este menționat că Mitropolia Moldovei a insistat în nenumărate rânduri să nu fie autorizate astfel de marșuri. Mai mult, autoritățile, cât și membrii, simpatizanții și promotorii comunității LGBT au fost îndemnați să renunțe la acest proiect, care „reprezintă nu doar o jignire publică la adresa cultelor religioase, ci și a societății”.

„Conform articolului 8 al Legii privind Întrunirile, autoritățile au tot dreptul să nu permită desfășurarea acestei acțiuni, care atentează direct la moralitatea publică și care încalcă flagrant „libertățile altor persoane”. În același timp, Constituția țării prin Articolul 48 prevede expres că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între bărbat și femeie, pe egalitatea lor în drepturi și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.”, mai este specificat în Adresarea Mitropolitului.

Potrivit acestuia. această paradă a minorităților sfidează în mod abuziv și public valorile majorității societății noastre. Astfel, organizatorii acestei parade și mentorii lor din afara țării ar trebui deja să cunoască realitățile de aici, din experiențele din anii trecuți, întrucât asemenea manifestări provoacă de fiecare dată pericole, violențe, dar și altercații de ambele părți.
În context, Mitropolitul îndeamnă autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că marșul acestei comunități va fi interzis.
„Marșul homosexualilor planificat nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.
Adunarea populara a Gagauziei - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Societate
Găgăuzii se opun paradei LGBT
Fluxul de știri
0