Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marchel, despre parada LGBT: Să respingem această invazie fără de rușine

© AP Photo / Esteban FelixDrapeau LGBT
Drapeau LGBT - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2022
Abonare
Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel vrea să oprească marșul comunității LGBT+ care ar urma să aibă loc la Bălți.
CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel este împotriva desfășurării unui marș al comunității LGBT în municipiul Bălți, car ar urma să aibă loc pe 19 iunie, deși această informație nu a fost deocamdată confirmată.
„Purtătorii celui fără mai de scrupule păcat, sodomiții, vor să petreacă parada rușinii în municipiul nostru”, susține episcopul într-o adresare video publicată pe site-ul oficial al Eparhiei de Bălți și Fălești.
În context, Marchel îndeamnă locuitorii municipiului Bălți la un drum al Crucii exact în ziua în care ar urma să fie organizată parada LGBT.
„În numele păstrării neprihănitei curățenii sufletești a copiilor noștri, dar și a noastre, a maturilor, vă îndemn să vă prezentați cu toții în piața Catedralei ca să respingem, să ținem piept acestei invazii fără de rușine care se vrea petrecută. Haideți cu toții împreună să le spunem „plecați de la noi, rătăciților! Nu vrem să avem ceva comun cu voi nici măcar tangențial. În această zi să nu rămână nimeni indiferent sau inactiv, pentru că, în caz contrar, devine într-un fel complice sau părtaș la petrecerea acestui păcat”, a adăugat Marchel în adresarea sa video.
Trebuie precizat că și Mitropolia Moldovei a îndemnat autoritățile să nu susțină marșurile comunității LGBT.
Primarul Chișinăului, Ion Ceban a anunțat că nu a semnat și nu va semna autorizația privind desfășurarea paradei acestei comunităăți în Chișinău. Marșul LGBT la Chișinău va avea loc pe 19 iunie.
ЛГБТ-парад в Мадриде - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2022
Societate
Primarul Chișinăului, despre parada LGBT: Nu am semnat și nu voi semna autorizația
Fluxul de știri
0