Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul român al Apărării: Nu dăm arme Ucrainei

Vasile Dîncu - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că România nu se poate baza pe armata sa de rezerviști, aceștia având o medie de vârstă ”spre 50 de ani”. Soluția pentru România rămâne armata de profesioniști.
BUCUREȘTI, 13 iun - Sputnik. Într-un interviu acordat pentru postul de televiziune B1 TV, ministrul Dîncu a lăsat să se înțeleagă că stagiul militar obligatoriu nu va fi introdus. România se bazează pentru apărarea ei pe armata de profesioniști și pe apartenența la NATO.
”Avem o siguranță a activării articolului 5 din tratatul NATO. Fiecare centimetru pătrat al unei țări NATO este apărat de întreaga Alianță. La noi în acest moment avem 5.000 de soldați NATO cu echipamentul necesar. Există un plan de apărare colectivă care este foarte bine pus la punct. Avem în Marea Neagră trei crucișătoare care sunt pregătite pentru apărarea flancului estic”, a mai spus Vasile Dîncu.
De asemenea, Vasile Dîncu a respins informațiile potrivit cărora România ar furniza arme și muniție în Ucraina. „Noi ne-am plasat mai degrabă pe un hub umanitar, să sprijinim tranzitul, economic, tranzitul de cereale prin Marea Neagră”, a spus ministrul.
”În acest moment nu am mers pe sprijin în armament letal pentru că nici nu avem noi foarte mari rezerve, dar în principiu răspundem cererilor lor. Vorbim foarte des la telefon cu ministrul Apărării sau cu ministrul de Externe din Ucraina și avem vizite. Suntem într-o legătură foarte bună cu Ucraina”, a mai declarat Dîncu.
Congresul SUA. Capitoliul - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2022
Internațional
Daily Express: Occidentul a subestimat puterea Rusiei
Fluxul de știri
0