Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Daily Express: Occidentul a subestimat puterea Rusiei

© AFP 2022 / CHIP SOMODEVILLACongresul SUA. Capitoliul
Congresul SUA. Capitoliul - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Daily Express: Occidentul nu va putea ignora interesele Rusiei din cauza rolului său economic.
CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Occidentul nu trebuie să subestimeze puterea economică pe care o deține Rusia. Potrivit autorului articolului, Jonathan Saxty, Statele Unite, Uniunea Europeană și alte țări fac o greșeală subestimând importanța Moscovei în comerțul mondial.
"Rusia joacă un rol uriaș în exportul de alimente și energie. Avem nevoie de alimente și combustibil mai mult decât cafenele și aplicații mobile. O economie axată pe primele este mai sustenabilă în cele din urmă", a subliniat observatorul, adăugând că Rusia, cu resursele sale, teritoriul și o populație înalt educată nu sunt ușor de marginalizat.
Analistul a recunoscut, de asemenea, ineficacitatea sancțiunilor actuale, deoarece Kremlinul găsește noi piețe pentru resursele sale.
„Rusia își găsește drumul către piețele occidentale chiar și prin intermediul rafinăriilor terțe”, a conchis el.
După începerea operațiunii speciale rusești de eliberare a Donbasului, Occidentul a intensificat presiunea de sancțiuni asupra Moscovei. Unele țări au anunțat înghețarea activelor rusești, multe branduri au părăsit țara. Uniunea Europeană a adoptat deja șase pachete de sancțiuni, care prevăd, în special, introducerea treptată a unui embargo asupra importului de cărbune și petrol.
Kremlinul a numit ceea ce se întâmplă un război economic, fără precedent. După cum a afirmat Vladimir Putin, politica de izolare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii mondiale. Potrivit acestuia, scopul principal al Statelor Unite și al Europei este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni.
Сергей Нарышкин - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2022
Rusia
Serviciul rus de Informații Externe: Nu poate exista pace stabilă fără Rusia
Fluxul de știri
0