Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serviciul rus de Informații Externe: Nu poate exista pace stabilă fără Rusia

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaСергей Нарышкин
Сергей Нарышкин - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2022
Abonare
Rusia a fost întotdeauna un garant al păcii și stabilității internaționale, a spus șeful Serviciului rus de Informații Externe.
CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Niciun acord de pace care să excludă Rusia nu poate avea succes pe termen lung, a declarat Serghei Narişkin, șeful Serviciului de Informații Externe din Rusia.
Narişkin a mai spus că orice încercare de a marginaliza Moscova în politica internațională este sortită eşecului.
„Rusia este un garant tradițional al păcii și securității internaționale. Pacea, globală sau regională, nu poate fi stabilă şi durabilă fără Rusia”, a subliniat acesta, citat de RT.
Încercările „regimurilor totalitare liberale” din Occident de a sancționa și anula Rusia nu fac decât să demonstreze obsesia lor de a fi centrul lumii și de a face ca alte state să se supună voinţei lor, a mai spus Narişkin, care conduce și Societatea rusă de istorie.
Declaraţiile au fost făcute în cadrul ceremoniei de deschidere a unei expoziții dedicate unor personalităţi celebre, precum chirurgul Nikolai Sklifosovski și cântărețul de operă Feodor Chaliapin.
Henry Kissinger - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2022
Internațional
Kissinger: Occidentul ar trebui să țină cont de interesele Moscovei
Aceste viziuni promovate de liderii occidentali sunt eronate, iar „istoria de 1.000 de ani a Rusiei este o dovadă în acest sens”, a adăugat preşedintele Serviciului rus de Informații Externe.
Sâmbătă, şeful Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a declarat că politica sancțiunilor occidentale determină ţările care nu participă la „războiul sancţiunilor” să-şi formeze propriul bloc economic, care ar putea ajunge mai puternic decât grupul actual G7, compus din cele mai mari economii liberale – SUA, Marea Britanie, Japonia, Germania, Franța, Italia și Canada.
Opt ţări care fie nu au acceptat să ia parte la sancțiunile occidentale, fie sunt ele însele ţinta acestor sancţiuni – China, India, Rusia, Indonezia, Brazilia, Mexic, Iran, Turcia – depășesc ţările G7 în ceea ce priveşte PIB-ul bazat pe paritatea puterii de cumpărare, a subliniat Volodin, citând datele FMI.
Declaraţiile lui Narişkin vin în contextul în care ţările occidentale continuă să aplice sancțiuni dure împotriva Moscovei și să furnizeze Ucrainei arme pentru a nu „lăsa Rusia să câștige” în conflictul cu Kievul.
Fluxul de știri
0