Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șeful Dumei din Rusia: SUA „au creat condițiile” pentru formarea unui G8 pro-rus

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaLes accords signés par Vladimir Poutine et Xi Jinping, le 20 mai 2014
Les accords signés par Vladimir Poutine et Xi Jinping, le 20 mai 2014  - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2022
Abonare
Economiile Statelor Unite și ale aliaților lor sunt afectate de consecințele sancțiunilor împotriva Rusiei, în timp ce aliații Moscovei formează un nou centru de putere.
Economiile Statelor Unite și ale aliaților lor sunt afectate de consecințele sancțiunilor împotriva Rusiei, în timp ce aliații Moscovei formează un nou centru de putere, a declarat Veaceslav Volodin, președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei.
Șeful Dumei de Stat din Rusia a amintit că, în primul trimestru al anului 2022, PIB-ul SUA a scăzut cu 1,5%, iar inflația a atins un nivel record din decembrie 1981, depășind 8,6%. Washingtonul și aliații săi au rupt legăturile economice existente, ceea ce a dus la formarea de noi puncte de putere în lume.
Volodin a adăugat că cele opt țări nu iau parte la războiul sancțiunilor și doresc dialog și o relație reciproc avantajoasă. Astfel, Rusia, China, India, Mexic, Brazilia, Iran, Turcia și Indonezia au format „un nou G8”, iar Washingtonul a fost cel care „a creat condițiile” pentru apariția acestui format.
Volodin a subliniat că PIB-ul grupului G8 pro-rus este cu 24,4% mai mare decât cel al G8 tradițional.
„Prăbuşindu-se din punct de vedere economic, SUA continuă să crească tensiunile în lume și fac tot ce pot pentru a-și rezolva problemele folosindu-se de alții. Acest lucru va duce inevitabil la pierderea hegemoniei lor în lume”, a conchis șeful Dumei de Stat din Rusia, citat de Sputnik Mundo.
Boris Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2022
Internațional
Marea Britanie: Aprovizionarea cu alimente, în pericol
Fluxul de știri
0