Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia ratifică protocoale și acorduri bilaterale cu Cuba și Venezuela

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме
Президент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Rusiei a ratificat protocoalele care amână plata datoriei Cubei pentru o sumă de 2.300 de milioane de dolari, precum și acordul de cooperare cu Venezuela pentru investigarea și utilizarea Spațiului în scopuri pașnice.
CH IȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Potrivit unui document publicat pe portalul oficial de informații juridice, protocoalele în cauză modifică condițiile creditelor acordate de Rusia în 2009, 2017 și 2019 pentru finanțarea unor proiecte majore în domeniul energiei, metalurgiei, infrastructurii de transport și aprovizionării cu produse, cu scopul de a sprijini economia Cubei.
Cuba a încetat să mai ramburseze acea datorie din 2020 și a cerut Rusiei să revizuiască condițiile de plată.

Acordul spațial cu Venezuela

Președintele rus Vladimir Putin a ratificat și acordul de cooperare cu Venezuela pentru investigarea și utilizarea Spațiului în scopuri pașnice, potrivit Sputnik Mundo.
Guvernele celor două țări au semnat acordul la 30 martie 2021.
Documentul are scopul de a promova dezvoltarea de proiecte comune în acest domeniu, în special, sunt planificate construirea unei stații de referință Glonass pe teritoriul Venezuelei, oferirea de servicii de lansare și proiectarea instrumentelor spațiale.
Activitatea spațială comună prevede crearea de resurse suplimentare pentru industria rusească de rachete și nave spațiale.
Potrivit documentului, cooperarea poate fi dezvoltată în domeniul științei spațiale și al studiului Spațiului, inclusiv în cercetarea astrofizică și studiul planetelor, teledetecția Pământului, comunicații și navigație prin satelit, precum şi tehnologii și servicii conexe.
În plus, se vor efectua lucrării în domeniile: geodezie și meteorologia spațială, știința materialelor, biologie și medicină spațială, zboruri spațiale cu echipaj, servicii de lansare a navelor spațiale și alte domenii.
Putin și Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2022
Rusia
Lukașenko l-a felicitat pe Putin și pe ruși cu prilejul Zilei Rusiei
Fluxul de știri
0