Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Creştinii ortodocși sărbătoresc astăzi Duminica Mare

© Sputnik / Miroslav Rotaribiserică
biserică - Sputnik Moldova, 1920, 12.06.2022
Abonare
Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Duminica Mare sau Rusaliile. Sărbătoarea e cunoscută şi sub numele de Coborârea Sfântului Duh.
CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Duminica Mare sau Rusaliile. Sărbătoarea e cunoscută şi sub numele de Coborârea Sfântului Duh.
Enoriaşii merg la biserică unde sunt oficiate slujbe precum cea din ziua de Paşte. În această zi, oamenii îşi împodobesc gospodăriile cu flori şi ramuri verzi.
În biblie, coborârea Duhului Sfânt este descrisă ca o limbă de foc despicată care i-a învăluit pe cei 12 apostoli ai lui Iisus, oferindu-le darul de a vorbi în limbi diferite, necunoscute de ei până atunci.
Astfel, apostolii au avut posibilitatea de a propovădui credinţa în toate colţurile lumii. De Duminica Mare, credincioşii îngenunchează pe iarbă şi frunze de tei, care sunt apoi binecuvântate.
Oamenii îşi pun crenguţe de tei şi nuc la porţi, uşi, geamuri, ca să le aducă bunăstare şi sănătate. Se spune ca acestea au puteri miraculoase, au darul de a vindeca şi de a apăra oamenii de rele. Ramurile se ţin în case până la Sânziene.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2022
Politică
Dodon către guvernare: Dați dovadă de maturitate politică și demisionați
Fluxul de știri
0