Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon către guvernare: Dați dovadă de maturitate politică și demisionați

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2022
Abonare
Fostul șef de stat, Igor Dodon, cere demisia guvernării „din proprie inițiativă, cât încă mai e posibil”.
CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut Guvernului să demisioneze din cauza incapacității sale de a face față crizei economice din țară.
Într-un mesaj publicat pe canalul oficial de Telegram, Dodon citează date Biroului Național de Statistică privind inflația și creșterea prețurilor de consum.

„Moldova își păstrează în continuare poziția dezonorantă de lider în ce privește nivelul inflației printre statele europene și țările CSI – peste 29%.”, scrie Dodon.

În opinia sa, ”este logic ca toate întrebările privind creșterea vertiginoasă a prețurilor de consum să fie adresate guvernului care, cu regret, deocamdată nu oferă niște răspunsuri rezonabile, precum și nu întreprinde măsuri de reglementare adecvate”.
Dodon a menționat și previziunile alarmante ale prognozele Băncii Naționale, precum că în lunile iulie-septembrie inflația în Moldova ar putea constitui la 31%.
„Pentru a stopa spirala inflaționistă, este necesar de oprit guvernarea actuală din calea luării unor decizii ineficiente. Întruniți specialiștii, reprezentanții asociațiilor de afaceri, ai sindicatelor, vedeți experiența altor țări – sunt necesare soluții imediate. Dacă nu sunteți capabili să faceți față acestei situații, dați dovadă de maturitate politică și demisionați din proprie inițiativă, cât încă mai e posibilr”, a mai scris fostul președinte.
Amintim că fostul șef de stat, Igor Dodon, se află în arest la domiciliu după ce a fost reținut pe 24 mai pe 4 dosare penale printre care trădare de patrie, corupție sau îmbogățire ilegală.
Igor Dodon la Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Politică
Dodon: Vara va fi decisivă pentru modul în care Moldova va supraviețui la iarnă
Fluxul de știri
0