Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Operațiunea specială a Forțelor Armate Ruse: soarta „legionarilor” este predeterminată

© AFP 2024 / SERGEY BOBOKBlindată ucraineană
Blindată ucraineană - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2022
Abonare
Folosirea armelor occidentale furnizate Kievului este îngreunată de lipsa specialiștilor pregătiți din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, iar aceștia încearcă să rezolve această problemă prin atragerea de mercenari străini.
Trupele ruse, la rândul lor, fac tot posibilul pentru a se asigura că „legionarii” NATO și echipamentele militare din Ucraina sunt dezactivate la timp.
Americanii și britanicii au transmis Kievului patru instalații M142 HIMARS și trei sisteme M270 MLRS - acesta este un MLRS cu o rază de acțiune de până la 80 km, cu o opțiune suplimentară de lansare de rachete operaționale-tactice cu o rază de acțiune de până la 300 km. Washingtonul a furnizat Kievului sisteme de rachete antinavă Harpoon pe coastă, iar Londra este gata să trimită o versiune navală a rachetei Brimstone cu o rază de acțiune de până la 20 km. Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat continuarea furnizării de sisteme de artilerie autopropulsate (ACS) CAESAR calibrul 155 mm. Anterior, Franța a transmis Forțelor Armate ale Ucrainei 18 astfel de arme autopropulsate.
Nu există specialiști în armata ucraineană care să opereze aceste sisteme. Ținând cont de situația catastrofală a Forțelor Armate ale Ucrainei pe „frontul de est”, nu există timp pentru pregătirea personalului (o deplasare într-una dintre țările NATO). Problema poate fi rezolvată rapid doar prin atragerea „legionarilor” străini. Reprezentanții Ministerului Apărării al Federației Ruse au declarat în repetate rânduri că străinii care au sosit în Ucraina „pentru a lupta cu rușii” nu sunt combatanți, nu sunt supuși Convenției de la Geneva și sunt o țintă militară.
Pe 9 iunie, trupele ruse au distrus centrul de antrenament al „Legiunii Internaționale” a Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunea Jitomir cu rachete de croazieră de înaltă precizie lansate prin aer. În aceeași zi, Curtea Supremă a RPD a condamnat la moarte trei mercenari străini. Această coincidență non-aleatorie subliniază importanța distrugerii sau neutralizării specialiștilor teroriști străini prin toate mijloacele legale.
Монета российского рубля с долларовыми купюрами и монетой номиналом один доллар - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2022
Editoriale
Rusia construiește o lume nouă. Occidentul se descurcă singur s-o distrugă pe cea veche
Washington și Londra au reacționat prompt și isteric la verdict, dar statutul mercenarilor condamnați nu se va schimba de la aceasta. Loviturile rusești cu rachete și procesele de la Donețk vor continua să reducă numărul „legionarilor” Forțelor Armate ale Ucrainei și habitatul experților și consilierilor NATO din apropierea Niprului.

Foamete și disperare

Serviciile de informații americane numesc poziția armatei ucrainene pe „frontul de est” catastrofală, iar superioritatea trupelor și corpurilor rusești ale RPD și RPL în Donbass este evidentă și absolută. Forțele aerospațiale, trupele de rachete și artileria Rusiei controlează complet cerul și pământul în zona de operațiuni speciale.
Sistemele NATO antitanc și de apărare aeriană livrate la Kiev sunt practic inutile - astăzi artileria cu rază lungă decide totul. Mai mult, artileria rusă este de 20 de ori mai puternică decât ucraineană. Forțele Armate ale Ucrainei cheltuiesc ultimele stocuri de obuze „sovietice” - 6000 pe zi, iar ca răspuns „vin” peste 100 000 de obuze rusești. Țările NATO și-au devastat destul de mult arsenalele (muniție de 155 mm), iar „războiul de artilerie” din lunile următoare nu promite nimic bun pentru regimul de la Kiev.
Președintele Vladimir Zelenski ascunde de Washington cifrele reale ale pierderilor Forțelor Armate ale Ucrainei, și totuși experții americani au remarcat dispariția inexplicabilă a 200 000 de militari ucraineni. Potrivit observatorilor de la Donețk, Kievul a pierdut peste 50 000 de soldați uciși (inclusiv cei dispăruți, peste 61 000). Gruparea Avdeevka a Forțelor Armate ale Ucrainei a pierdut irevocabil peste 1100 de soldați într-o săptămână.
A man waves an anti NATO and EU flag during an anti NATO rally in downtown Belgrade, Serbia, March 27, 2016. - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Internațional
Liderii Marii Britaniei și Poloniei vorbesc despre dispariția coeziunii euro-atlantice
Comandantul-șef ucrainean Valeri Zalujnîi a sugerat în repetate rânduri biroului președintelui ca trupele să fie retrase din aglomerația Severodonețk-Lisiciansk către pozițiile de la vest. Pe Bankovaia, „simbolurile de rezistență” exagerate sunt preferate păstrării capacității de luptă a trupelor și vieții concetățenilor. Rezultatul doar pe acest sector separat al frontului este de cel puțin 200 de morți și 800 de răniți zilnic.
Descoperirea liniei de apărare a Forțelor Armate ale Ucrainei în zona Sviatogorsk pe 6 iunie a deschis calea forțelor aliate către Slaviansk, iar ieri a început recunoașterea în forță la periferia acestui oraș. În toate episoadele, este vizibil un model comun: cu cât Occidentul „ajută” mai mult Ucraina cu arme și „specialiști”, cu atât armata rusă acționează mai dur, extinzând granițele operațiunii speciale și nimicind tot mai mulți militari ucraineni. În cel mai bun caz, luarea de ostatici sau fuga militarilor, care sunt, de asemenea, masive.
Inițiativele legislative ale regimului de la Kiev de a împușca în dezertori și de a legaliza producția de marijuana nu vor ridica moralul și eficacitatea în luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei. Activitatea militară ulterioară a NATO în direcția ucraineană este capabilă să arunce în aer Europa și America de Nord, care trec deja prin vremuri grele.
Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu poziția redacției Sputnik.
Fluxul de știri
0