Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Liderii Marii Britaniei și Poloniei vorbesc despre dispariția coeziunii euro-atlantice

© AP Photo / Andrej CukicA man waves an anti NATO and EU flag during an anti NATO rally in downtown Belgrade, Serbia, March 27, 2016.
A man waves an anti NATO and EU flag during an anti NATO rally in downtown Belgrade, Serbia, March 27, 2016. - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Abonare
Atât premierul britanic, Boris Johnson, cât și vicepremierul polonez, Jaroslaw Kaczynski, și-au declarat supărarea: nu toate statele din UE sunt de acord cu nebunia lor războinică și rusofobă.
BUCUREȘTI, 10 iun - Sputnik. Premierul britanic a declarat că are informații că unii aliați nu mai cred în steaua norocoasă a Ucrainei și apreciază ca fiind prea mare costul susținerii Kievului în criza actuală. De aceea ei susțin găsirea unei soluții de armistițiu.
Și vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, cunoscut pentru extremismul și rusofobia sa, a criticat în cadrul unei emisiuni tv poloneze, citate de Flux24, pozițiile unor state din UE și NATO.
”Ungaria, practic, blochează sancțiunile. Există o problemă foarte serioasă cu Ungaria, pe care nu intenționez să o subestimez”, a spus vicepremierul polonez, vorbind despre fostul său principal aliat din ”grupul de la Vișegrad”.
Dar Kaczynski a spus că și Franța, Germania, dar uneori și Olanda, se pronunță mai subtil, dar similar cu Ungaria, împotriva războiului economic (purtat cu pierderi grele de ordin economic și social de către UE) împotriva Federației Ruse.
Atât premierul britanic cât și vicepremierul polonez și-au exprimat opinia (și poate și dorința) că situația din Ucraina se va prelungi pe o perioadă lungă de timp.
Fluxul de știri
0