Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă două state au acceptat pașapoartele cu termen de valabilitate extins

© Sputnik / Mihai Carauspașaport
pașaport - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2022
Abonare
Încă două state au acceptat pașapoartele Moldovei cu termen de valabilitate extins. Iată în ce state pot călători moldovenii.
CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a notificat autoritățile străine despre decizia de extindere a valabilității pașapoartelor și a solicitat recunoașterea acestora drept documente de călătorie valabile. Pașapoartele cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat recunoașterea deciziei autorităților moldovene. Actualmente, confirmarea a fost recepționată prin canale diplomatice de la următoarele state:
Armenia;
Estonia.
Autoritățile competente estoniene au notificat despre faptul că, din motive de ordin tehnic, pentru cetățenii care folosesc în scopul călătoriei pașapoartele a căror perioadă de valabilitate este expirată, procedura de control la trecerea frontierei ar putea dura mai mult timp decât în mod obișnuit.
Anterior, Letonia, Statul Israel și Federația Rusă au acceptat recunoașterea pașapoartelor cu termen expirat drept documente de călătorie valabile.
Misiunile diplomatice și consulare realizează în continuare demersurile necesare în vederea obținerii acordului acestora pentru operaționalizarea deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale.
Pentru informații actualizate privind lista statelor care au acceptat decizia de extindere a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republica Moldova, recomandăm să urmăriți canalele oficiale de comunicare ale MAEIE.
Amintim că, începând cu data de 1 iunie, termenul de valabilitate al pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova care au expirat în perioada 1 ianuarie 2020 sau urmează să expire până la 30 decembrie 2022, va fi extinsă automat până la 30 iunie 2023.
pașaport, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2022
Societate
Trei state acceptă pașapoartele Republicii Moldova cu termen de valabilitate extins
Fluxul de știri
0