Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei state acceptă pașapoartele Republicii Moldova cu termen de valabilitate extins

© Sputnik / Mihai Carauspașaport, imagine simbol
pașaport, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moldovenii vor putea călători cu pașapoarte expirate în Letonia, Israel și Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Pașapoartele Republicii Moldova cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat recunoașterea deciziei autorităților moldovene. Potrivit informațiilor, până acum confirmarea a fost recepționată prin canale diplomatice de la Letonia, Israel și Federația Rusă.
Ministerul Afacerilor Externe anunță că a notificat autoritățile străine despre decizia de extindere a valabilității pașapoartelor și a solicitat recunoașterea acestora drept documente de călătorie valabile.

„Misiunile diplomatice și consulare realizează în continuare demersurile necesare în vederea obținerii acordului acestora pentru operaționalizarea deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Pentru informații actualizate privind lista statelor care au acceptat decizia de extindere a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republica Moldova, recomandăm să urmăriți canalele oficiale de comunicare ale MAEIE”, anunță MAEIE.

Amintim că, începând cu data de 1 iunie, termenul de valabilitate al pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova care au expirat în perioada 1 ianuarie 2020 sau urmează să expire până la 30 decembrie 2022, va fi extinsă automat până la 30 iunie 2023.
Refugiați din Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2022
Societate
Copiii refugiați din Ucraina vor beneficia de asistență medicală gratuită
Fluxul de știri
0