Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma de Stat a pregătit un proiect de interzicere a panourilor în limbi străine

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaReduceri anunțate în limba engleză într-un magazin din Moscova
Reduceri anunțate în limba engleză într-un magazin din Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2022
Abonare
Președintele dumei de Stat Veaceslav Volodin a anunțat că Parlamentul rus a pregătit un proiect de lege privind interzicerea panourilor și inscripțiilor în limbi străine.
CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Deputații Dumei de Stat discută despre interzicerea publicității în aer liber în limbi străine. Acest lucru a fost anunțat pe canalul său Telegram de către președintele Camerei inferioare a Parlamentului rus, Veaceslav Volodin.
"Duma de Stat discută despre interzicerea plasării de panouri publicitare în limbi străine. Proiectul de lege a fost elaborat", a scris el.
Politicianul a lansat în această chestiune un sondaj printre cititorii canalului său. Deocamdată inițiativa a fost susținută de peste 70% dintre abonați, dar votul este deschis în continuare.
Anterior s-a relatat că proiectul de lege respectiv va fi pregătit pentru examinare în sesiunea de toamnă.
Potrivit estimării date de șeful Comisiei pentru Cultură a Dumei, Eelena Iampolskaia, pe străzile centrale ale orașelor mari există cu 30-50 la sută mai multe semne în latină decât în ​​chirilică.
CEDO - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Rusia
Rusia aprobă legile care anulează rezoluțiile CEDO
Fluxul de știri
0