Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia aprobă legile care anulează rezoluțiile CEDO

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaCEDO
CEDO - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Abonare
Duma de Stat, sau Camera Inferioară a Parlamentului Rusiei, a aprobat legile care anulează rezoluțiile Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) emise după 15 martie.
CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Pe 18 mai, Duma de Stat din Rusia a aprobat în primă lectură două proiecte de lege care permit anularea rezoluțiilor CEDO care au intrat în vigoare după 16 martie în Rusia. În plus, hotărârile CEDO nu vor mai constitui temeiuri pentru revizuirea deciziilor instanțelor ruseşti.
Pentru a garanta drepturile cetățenilor Federației Ruse, documentul prevede că Parchetul General al Rusiei va putea plăti, până la 1 ianuarie 2023, compensaţii pentru deciziile CEDO emise înainte de 16 martie.
După cum a explicat deputatul Pavel Kraşeninnikov, șeful Comitetului pentru legislație al Dumei, legile menționate mai sus vor face posibilă apărarea drepturilor cetățenilor ruși și vor exclude formarea unui „vid” în punerea în aplicare a deciziilor.
Pe 15 martie, Moscova și-a anunțat oficial retragerea din Consiliul Europei și din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, afirmând că va respecta deciziile Curții Europene a Drepturilor Omului dacă acestea nu contravin Constituției Rusiei.
Femeie cu un cărucior în care duce recipiente cu apă, Mariupol, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Economie
Banca Mondială a revizuit prognozele privind economia mondială în 2022: va fi mult mai rău
Fluxul de știri
0