Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vizită misterioasă a premierului Republicii Moldova la București

© Photo : Guvernul RomânieiVizita Nataliei Gavrilița la București
Vizita Nataliei Gavrilița la București - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Abonare
Vizită fulger a premierului Republicii Moldova la București, pentru a participa la reuniunea interministerială convocată de guvernul român, pentru optimizarea traficului la frontiera cu Ucraina și Moldova.
BUCUREȘTI, 10 iun -Sputnik. Vizita, anunțată post-factum de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, într-un briefing de presă, a avut ca pretext chestiunea optimizării punctelor de frontieră între România, pe de o parte și Republica Moldova și Ucraina, pe de altă parte.
„Alături de prim-ministrul României, a fost prezentă la reuniunea interministerială, care a inclus toate instituțiile competente pentru a găsi soluții la fluidizarea traficului, în special cel de marfă, la granița cu R. Moldova și Ucraina, chiar Natalia Gavrilița, prim-ministru al Republicii Moldova. Cei doi prim-miniștri au avut un schimb de opinii legat de nevoia de a găsi soluții cât mai funcționale, în contextul în există o serie de puncte de trecea frontierei, la Albița, dar și la Galați puncte roșii”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.
© Photo : Guvernul RomânieiVizita Nataliei Gavrilița la București
Vizita Nataliei Gavrilița la București - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Vizita Nataliei Gavrilița la București
Purtătorul de cuvânt a mai informat că, în urma discuțiilor, șeful Poliției de Frontieră și reprezentanții altor instituții au plecat spre Albița, unde se vor întâlni cu omologii din Republica Moldova pentru a găsi soluții la fața locului.
© Photo : gov.mdNicolae Ciucă și Natalia Gavrilița
Nicolae Ciucă și Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Nicolae Ciucă și Natalia Gavrilița
Rămâne un mister secretul din jurul vizitei premierului moldovean, dar și agenda reală a acestei vizite, căci este puțin probabil să credem că o problemă de flux la frontieră necesita o întâlnire neanunțată între cei doi premieri.
Drapelele de stat ale României și Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Politică
Parlamentele de la Chișinău și București se întrunesc în ședință comună - detalii
Fluxul de știri
0