Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vizită discretă a lui Oleg Serebrian la București

© Photo : Ministerul Apărării NaționaleVasile Dîncu și Oleg Serebrian
Vasile Dîncu și Oleg Serebrian - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Abonare
Într-o discreție mediatică, a avut loc vizita viceprim-ministrului Republicii Moldova, Oleg Serebrian, responsabil de relațiile dintre Chișinău și Tiraspol, la București.
BUCUREȘTI, 10 iun -Sputnik. Acesta a avut întâlniri cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, dar și cu ministrul român al Apărării Naționale, Vasile Dîncu. În ambele întâlniri, oficialul din Republica Moldova a discutat despre criza de securitate din regiune cu focalizare pe situația din regiunea Transnistria.
Referitor la procesul de reglementare a dosarului transnistrean, ministrul Bogdan Aurescu a punctat poziţia principială a României privind susţinerea unei reglementări cuprinzătoare, paşnice şi durabile, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internaţional şi fără afectarea viitorului său proeuropean, precizează un comunicat al MAE.
Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a mulțumit României pentru sprijinul constant, multidimensional, acordat Republicii Moldova și a prezentat ultimele evoluții înregistrate în dosarul transnistrean, inclusiv stadiul dialogului la nivel tehnic desfășurat între autoritățile de la Chișinău și autoritățile de facto de la Tiraspol. Oficialul moldovean a menționat, totodată, angajamentul ferm al autorităților de la Chișinău pentru avansarea parcursului european al R. Moldova.
La întrevederea cu ministrul român al Apărării Naționale, oficialul din Republica Moldova, potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Apărării Naționale, a vorbit despre discutarea unor ”aspecte privind situația de securitate și menționează că ”au fost prezentate elemente de context geopolitic regional”.
Într-un comunicat pentru Radio Chișinău, s-a transmis că oficialul din Republica Moldova ” l-a informat pe Vasile Dîncu despre situația din raioanele de est ale Republicii Moldova și din Zona de Securitate, precum și despre mersul negocierilor dintre Chișinău și Tiraspol și perspectivele dinamizării acestora”.
Тирасполь  - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Politică
Nivelul „galben” al amenințării teroriste a fost prelungit în Transnistria
Fluxul de știri
0