Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

UE ar putea admite temporar importul unor produse moldovenești fără taxe vamale

© Sputnik / Miroslav RotariStruguri
Struguri - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Abonare
Potrivit Guvernului, mai multe produse agricole moldovenești vor ajunge pe piețele europene fără taxe vamale.
CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Serviciul de presă al Guvernului ne informează că merele, prunele, strugurii și alte produse agricole moldovenești vor ajunge în curând pe piețele europene fără taxe vamale.
Într-un comunicat oficial este menționat că joi Comisia Europeană a propus un regulament menit să permită îmbunătățirea temporară a accesului pe piață pentru produse agricole din Republica Moldova.
Astfel, măsurile propuse vizează șapte produse, pentru care exporturile din Moldova în UE nu sunt încă complet liberalizate: prune, struguri de masă, mere, roșii, usturoi, cireșe și suc de struguri. Regulamentul dublează, pentru o perioadă de un an, cantitatea acestor produse care poate fi importată fără taxe vamale din Moldova în UE, este precizat în comunicatul oficial. În urma implementării acestor măsuri, aproape toate produsele moldovenești vor intra în UE deja fără taxe vamale, în cadrul Zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător UE - Moldova.
Propunerea comisiei urmează a fi examinată și aprobată de Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene, mai precizează sursa oficială.
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Politică
Comisia Europeană pune presiune pe Serbia să ”răcească” relațiile cu Rusia
Fluxul de știri
0