Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Rusia a folosit avioane de luptă Su-57 în Ucraina – sursă

© Sputnik / Андрей Станавов / Accesați arhiva multimediaМногофункциональный истребитель пятого поколения Су-57 на воздушном параде Победы в Москве
Многофункциональный истребитель пятого поколения Су-57 на воздушном параде Победы в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Abonare
Rusia a folosit în Ucraina patru avioane de luptă Su-57 conectate într-o singură rețea.
CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. În timpul operațiunii speciale din Ucraina, Rusia a folosit o formațiune formată din patru avioane de luptă Su-57, conectate într-o singură rețea de informații pentru a distruge sistemele de apărare aeriană a ucrainenilor, a declarat o sursă informată pentru RIA Novosti.
„În cadrul operațiunii militare speciale, Forțele Aerospațiale Ruse au desfășurat o operațiune de identificare și distrugere a sistemelor de apărare aeriană ale Ucrainei, folosind o formațiune formată din patru avioane multifuncționale Su-57 de ultimă generație. Avioanele au fost conectate la o rețea de informații prin sisteme de comunicații automate, de transmitere a informațiilor, de navigare și identificare în timp real” – a spus sursa.
Sursa a menționat că „conectarea navelor aeriene într-o singură rețea de informații crește eficiența identificării și lovirii țintelor”. El a mai precizat că s-a confirmat vizibilitatea redusă pe radar a avionului Su-57.
Su-57 este un avion de luptă multirol rusesc, de generația a cincea, dezvoltat de Suhoi. Mașina este proiectată pentru a distruge toate tipurile de ținte din aer, sol și apă.
Are viteză de croazieră supersonică, armament intern, acoperire care absoarbe undele radar, precum și cel mai recent set de echipamente la bord.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. După cum a subliniat Vladimir Putin, scopul acesteia este „de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit Ministerului Apărării, armata rusă a îndeplinit principalele sarcini ale primei etape - a redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal al departamentului a fost numit eliberarea Donbas-ului.
Авиакосмический салон Dubai Airshow 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Editoriale
Dubai Airshow 2021: caracteristici nemaipomenite ale aparatului rusesc Su-75
Fluxul de știri
0