Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Primul pod rutier între Rusia și China a fost deschis la Blagoveșcensk

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaPrimul pod rutier între Rusia și China a fost deschis la Blagoveșcensk
Primul pod rutier între Rusia și China a fost deschis la Blagoveșcensk - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Abonare
În Blagoveșcensk a fost deschis traficul pentru transportul de marfă pe prima autostradă dintre Rusia și China.
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Traficul de marfă a început pe podul rutier internațional de peste râul Amur, care leagă Blagoveșcensk de orașul Heihe din China, a informat un corespondent RIA Novosti.
Ceremonia a avut loc în regim de teleconferință din studiourile din Moscova, Vladivostok, Beijing, dar și de pe platformele online din Blagoveșcensk și Heihe.
La ea au participat de la distanță viceprim-ministrul, reprezentatul politic trimisul în Orientul Îndepărtat, Iuri Trutnev, vicepremierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Hu Chunhua, ministrul rus al transporturilor Vitali Saveliev și ministrul dezvoltării Orientului Îndepărtat și Arcticii, Alexei Cekunkov.
Pe platformele de pe ambele maluri au participat șeful Regiunii Amur, Vasili Orlov, și guvernatorul provinciei Heilongjiang, Hua Changsheng.
„Hai să mergem”, a spus Hua Changsheng în rusă, dând start traficului.
Vasili Orlov a spus că costul mediu al călătoriei pe pod pentru o mașină ar fi de 8.700 de ruble (2905 lei), iar atunci când podul se va amortiza singur, va fi mai mic.
Potrivit lui Trutnev, „în lumea divizată de astăzi, podul Blagoveșcensk-Heihe dintre Rusia și China are o importanță deosebită” și va deveni un alt fir care leagă popoarele celor două țări.
Reprezentatul politic al lui Putin a amintit că la construcție au participat mii de oameni atât din partea rusă, cât și din partea chineză.
"Unicitatea unui astfel de pod este că proiectul a fost implementat fără fonduri bugetare. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă construcția acestui pod", a spus Trutnev.
La rândul său, șeful Ministerului Transporturilor din Rusia, Vitali Saveliev, a menționat că deschiderea podului va crește volumul schimbului de mărfuri la un milion de tone pe an.
„Sunt sigur că deschiderea podului va reduce costurile și termenii de transport de mărfuri în comerțul exterior”, a adăugat ministrul.
Potrivit lui Hu Chunhua, „deschiderea podului mărturisește disponibilitatea și încrederea de a aprofunda colaborarea în complex”.
"Partea chineză este pregătită să folosească oportunitatea pentru a lansa tranziția, pentru a oferi servicii logistice mai bune. Împreună, vom transforma podul într-o punte de prietenie și cooperare", a spus vicepremierul.
Primele camioane au traversat podul peste punctul de control Kani-Kurgan-Heihe - opt camioane rusești ale companiei Gazprom Helium Service, alimentate cu combustibil ecologic - gaz natural lichefiat, au pornit spre China.
Opt camioane au intrat și din partea chineză. Ei aduc anvelope auto și componente pentru echipamente electrice în Rusia.
Construcția punctului de trecere transfrontalier Blagoveșcensk-Heihe de peste Amur a început în decembrie 2016 în districtul Blagoveșcensk din regiunea Amur și a fost realizată simultan de la ambele maluri. Era planificată deschiderea podului în noiembrie 2020, dar din cauza situației epidemiologice dificile, lansarea obiectivului a trebuit să fie amânată.
Construcția podului a costat 19 miliarde de ruble (634 600 000 de lei), din care 14 miliarde au fost investite pe teritoriul Rusiei. Lungimea podului este de 1080 de metri. Este cu două benzi, lățimea totală a carosabilului este de 11 metri.
Lățimea totală a podul, de la un parapet la altul, este de 18,2 metri. Lungimea totală a podului cu tot cu drumurile de acces este de aproximativ 20 de kilometri. Aceasta include șase kilometri de drum în China și 13 kilometri de drumuri de acces în Rusia, în care alți 278 de metri este un pod peste canalul Kanikurgan.
Potrivit termenilor de referință, pe pod vor putea trece în fiecare zi 630 de camioane, 164 de autobuze și 68 de mașini.
Rusia și China vor crește tranzacțiile în yuani și ruble - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2022
Economie
Rusia și China vor crește tranzacțiile în yuani și ruble
Fluxul de știri
0