Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Rusia și China vor crește tranzacțiile în yuani și ruble

© Sputnik / Vladimir TrefilovRusia și China vor crește tranzacțiile în yuani și ruble
Rusia și China vor crește tranzacțiile în yuani și ruble - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul de Externe AL Federației Ruse, Serghei Lavrov, a spus că Rusia și China vor crește tranzacțiile în yuani și ruble
CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Moscova și Beijingul vor crește ponderea monedelor naționale în tranzacțiile comerciale bilaterale, a declarat ministrul de Externe al Federației ruse, Serghei Lavrov, la cea de-a 7-a Conferință internațională „Rusia și China: Cooperarea într-o nouă eră”.
„În condițiile în care Statele Unite și Uniunea Europeană și-au transformat monedele într-un instrument de șantaj, intenționăm să dezvoltăm o infrastructură financiară independentă, să creștem semnificativ utilizarea rublei și a yuanului în schimburile comerciale dintre statele noastre. Acestea reprezintă deja un sfert din cifra noastră de afaceri comercială”, a subliniat ministrul rus de Externe.
După cum a declarat într-un interviu acordat pentru RIA Novosti Vladimir Oșepkov, consul general al Rusiei la Harbin, companiile din regiunile de graniță cresc deja volumul decontărilor reciproce în monede naționale.
Astfel, din ianuarie până în aprilie 2022, în orașul Suifenhe, plățile cu partenerii comerciali ruși în moneda chineză au depășit 840 de milioane de yuani, adică de 3,7 de ori mai mult decât în ​​primele patru luni ale anului precedent.
Potrivit ministrului adjunct de Externe al Rusiei, Igor Morgulov, la sfârșitul lunii aprilie, ponderea monedelor naționale în comerțul dintre Rusia și China se ridica la aproximativ 25 la sută.
După începerea operațiunii speciale din Ucraina, țările occidentale au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv înghețarea unei părți din rezervele lor valutare. Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, a estimat suma fondurilor blocate la aproximativ 300 de miliarde de dolari.
După cum a subliniat Vladimir Putin, Statele Unite și Uniunea Europeană, după ce și-au înghețat rezervele, au declarat de fapt neîndeplinirea obligațiilor lor față de Rusia. El a adăugat că aceste evenimente pun punct dominației globale a Occidentului în politică și economie.
Fluxul de știri
0