Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi decizii ale Comisiei pentru Situații Excepționale: La ce se referă

© Sputnik / Mihai CarausПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit din nou în ședință. Mai multe decizii au fost luate.
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Portul Internațional Liber Giurgiulești va presta, în mod prioritar, servicii portuare pentru produsele petroliere destinate importului pe teritoriul Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale.
Astfel, titularii de licență vor depune o solicitare în formă scrisă, cu cel puțin 48 ore înainte, către administrația terminalului, cu indicarea cantităților exacte ce urmează a fi plasate în regim de import definitiv în țara noastră.
Totodată, CSE a decis că în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a dispoziției din 9 iunie, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în comun cu Agenția de Guvernare Electronică vor elabora și vor include în Sistemul Informațional Agricol ,,Agromaia" modelele de rapoarte privind stocurile de produse agroalimentare, conform pozițiilor tarifare din Nomenclatura combinată a mărfurilor.
La fel, s-a decis că în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a dispoziției, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va elabora lista operatorilor din domeniul alimentar înregistrați per fiecare raion cu activitate în domeniul de depozitare, prelucrare și/sau procesare a produselor agroalimentare.
Prin derogare de la prevederile punctului 46 din Regulamentul privind eliberarea și utilizarea autorizațiilor de transporturi rutiere, aprobat prin Hotărârea Guvernului, autorizațiile unitare de transport rutier internațional din/spre/prin Ucraina și/sau Federația Rusă, eliberate operatorilor de transport rutier până la data de 24 februarie 2022, urmează a fi restituite până la expirarea termenului de valabilitate a acestora.
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2022
Societate
Noile tarife la energia electrică au intrat în vigoare - detalii
Fluxul de știri
0