Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ucraina nu are suficiente arme pentru a lupta cu Rusia

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaМинистр обороны Украины Алексей Резников перед началом российско-украинских переговоров
Министр обороны Украины Алексей Резников перед началом российско-украинских переговоров - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Abonare
Reznikov a declarat că Ucraina are suficiente arme pentru a lupta cu orice armată din Europa, dar nu și cu cea rusă.
CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Ministrul ucrainean al Apărării, Aleksei Reznikov, a spus că Kievul ar avea suficiente arme pentru a lupta cu orice armată din Europa, dar nu cu cea rusă.
"Am primit deja de la parteneri, am cumpărat de pe piață, am fabricat și am predat Forțelor Armate o cantitate semnificativă de arme. Ar fi suficient pentru o apărare victorioasă împotriva oricărei armate din Europa. Dar nu de cea a Rusiei", a scris Reznikov în retele sociale.
Iată de ce, potrivit lui Reznikov, „Ucraina are nevoie disperată de arme grele și foarte repede”.
Anterior, UE a convenit pe etape alocare a două miliarde de euro pentru statele membre UE pentru asistența militară, inclusiv arme pentru Ucraina.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a menționat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ.
Rusia a lansat operațiunea militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele rus Vladimir Putin spus că scopul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, principalele sarcini ale primei etape au fost finalizate într-o lună: potențialul de luptă al Ucrainei a fost redus semnificativ. Scopul principal în departamentul militar rus a fost numit eliberarea Donbas.
Тирасполь  - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Politică
Nivelul „galben” al amenințării teroriste a fost prelungit în Transnistria
Fluxul de știri
0