Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Taxe consulare mai mici: Cine va beneficia de reduceri

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Abonare
Legea cu privire la taxele consulare ar putea fi modificată. Astfel, taxele s-ar putea reduce semnificativ.
CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Taxele consulare care vizează perfectarea și eliberarea pașaportului și a altor documente, acțiunile consulare în domeniul cetățeniei, înregistrarea actelor de stare civilă, îndeplinirea actelor notariale, supra-legalizarea consulară și alte acțiuni consulare, vor fi reduse.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2023, solicitanții serviciilor consulare ar putea achita în jumătate mai puțin decât achită acum.

În acest sens, Guvernul a avizat pozitiv modificarea Legii cu privire la taxele consulare, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către un grup de deputați PAS în Parlamentul Republicii Moldova.
De asemenea, urmează a fi eliminate definitiv taxele consulare la perfectarea pașaportului pentru copiii minori și a fi excluse în totalitate taxele aferente. Noile prevederi vor facilita accesul la serviciile publice a cetățenilor moldoveni stabiliți peste hotare.
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Politică
Parlamentul se întrunește astăzi în ședință: Ce subiecte sunt pe ordinea de zi
Fluxul de știri
0