Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul se întrunește astăzi în ședință: Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Abonare
Parlamentul se întrunește astăzi în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi.
CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Parlamentul se va întruni astăzi în ședință plenară. Ședința plenară va începe la ora 10:00.
Biroul permanent a completat ordinea de zi a acesteia cu propunerile parvenite de la Comisiile permanente.
Deputații vor ratifica Memorandumul de înțelegere cu Programul Alimentar Mondial și Acordul de finanțare cu Asociația Internațională de Dezvoltare în vederea realizării Proiectului ”Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”.
Agenda mai cuprinde ratificarea Acordului de grant cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice ”Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale” și a Acordului de grant cu Banca internațională pentru reconstrucție și dezvoltare în cadrul proiectului ”Agricultura competitivă în Moldova”.
Pe ordinea de zi a ședinței plenare de joi a fost inclusă inițiativa legislativă care prevede dublarea burselor pentru sportivii de performanță și propunerea de a reduce taxele consulare pentru moldovenii aflați peste hotare. Totodată, deputații vor examina modificarea Legii cu privire la organizațiile de creditare nebancară.
Deputații vor aproba, în lectură finală, modificări la cadrul normativ conex Codului administrativ, proiectul de lege cu privire la reglementarea și controlul organismelor modificate genetic, dar și proiectul de lege privind funcționarea în condiții de siguranță a obiectelor de producție și a instalațiilor tehnice potențial periculoase. De asemenea, va fi supus adoptării proiectul privind modificarea Legii cu privire la filantropie și sponsorizare.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Moldova și Rusia
Zaharova: o eventuală înarmarea de către NATO ar încălca neutralitatea Moldovei
Fluxul de știri
0