Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Milioane de dolari pentru agricultura din Republica Moldova: De unde vin banii

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Abonare
Republica Moldova va beneficia de un grant de peste trei milioane de dolari de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Peste trei milioane de dolari vor ajunge în Republica Moldova de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Ratificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și BIRD a fost votată astăzi în prima lectură, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.
Astfel, țara noastră va beneficia de un grant în valoare de 3,105 milioane de dolari în cadrul Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova”. Potrivit proiectului, banii vor fi utilizați pentru atenuarea degradării terenurilor și creșterea productivității agricole.
Cea de-a patra finanțare din cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova” are mai multe componente cum ar fi fortificarea capacităților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerului Mediului, granturi pentru fermieri și suport pentru reabilitarea fâșiilor forestiere de protecție.
Acordul de grant va fi implementat până la sfârșitul anului 2024. Proiectul de ratificare a acestuia urmează a fi votat în ce de-a doua lectură.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Societate
Ultima oră: Motorina trece de pragul psihologic de 30 de lei
Fluxul de știri
0