Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a cerut Kievului să înceteze amânarea procesului de export de cereale

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел России Сергей Лавров
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2022
Abonare
Ministrul rus de Externe Lavrov a cerut Kievului să înceteze amânarea procesului de export de cereale
Kievul ar trebui să înceteze să tergiverseze procesul de export de cereale ucrainene, solicitările către Occident să-l înarmeze până în dinți sunt contraproductive, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
Potrivit ministrului, armata rusă anunță coridoare de securitate, de care se pot folosi fără amenințare nave de marfă care așteaptă să părăsească porturile Mării Negre - însă, cu condiția ca ucrainenii să elibereze fâșia de coastă aflată sub controlul lor.
„Faptul că colegii noștri turci încearcă să convingă Kievul de necesitatea de a opri tergiversarea acestui proces, îl consider foarte pozitiv. Sper ca ucrainenii să realizeze că nu există nicio alternativă pentru a rezolva această problemă pe această bază, ceea ce este de înțeles, rezonabil și obiectiv”, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă, în urma negocierilor de la Erevan.
El și-a exprimat, de asemenea, speranța că Kievul va înceta să mai caute o cale de ieșire din situație în cererile Occidentului de „înarmare până în dinți”, inclusiv furnizarea de sisteme anti-navă, pe care, „conform oficialilor ucraineni, doresc să le folosească împotriva navelor Flotei Ruse de la Marea Neagră”.
Potrivit lui Lavrov, este necesar să se renunțe la o astfel de retorică și să se meargă pe angajamentul de a nu „incita spiritele în spațiul media... ci pe angajarea în fapte concrete”, iar alimentarea dispozițiilor militariste ale Kievului de către Occident nu va duce la nimic bun.
Recoltarea grâului în regiunea Novosibirsk, Rusia  - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Rusia
Putin a prognozat o recoltă record de cereale pentru 2022
Fluxul de știri
0