Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a prognozat o recoltă record de cereale pentru 2022

© Sputnik / Aleksandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaRecoltarea grâului în regiunea Novosibirsk, Rusia
Recoltarea grâului în regiunea Novosibirsk, Rusia  - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2022
Abonare
Președintele Putin a prognozat că recolta de cereale în 2022 va fi de până la 130 de milioane de tone.
Chișinău, 12 mai - Sputnik. Recolta de cereale din Rusia în 2022 ar putea ajunge la 130 de milioane de tone, inclusiv 87 de milioane de tone de grâu, ceea ce ar putea fi un record în istoria Rusiei, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
"Se așteaptă o recoltă bună în acest an. Potrivit experților, desigur, acestea sunt estimări preliminare, dar totuși, recolta de cereale poate ajunge la 130 de milioane de tone, inclusiv 87 de milioane de tone de grâu", a spus președintele la o întâlnire cu responsabilii din sectorul economic.
"Dacă se va întâmpla acest lucru, și contăm ca anume așa să se întâmple, va fi un record în întreaga istorie a Rusiei. Acest lucru ne va permite nu numai să satisfacem nevoile interne și să facem rezerve, ci și să creștem livrările pe piața globală pentru partenerii noștri, care este foarte important pentru piețele alimentare mondiale”, a subliniat Putin.
O rublă și un dolar - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Economie
Un expert, despre coraportul dintre rublă și dolar în luna mai
Fluxul de știri
0