Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria refuză să susțină sancțiunile care pun în pericol asigurarea cu gaze

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Abonare
Șeful diplomației de la Budapesta, Peter Szijjarto: Budapesta nu va susține sancțiunile care pun în pericol asigurarea țării cu gaze naturale.
CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat că țara sa nu va susține sancțiunile care pun în pericol asigurarea cu gaz a țării, la fel cum anterior nu a susținut nici embargoul asupra petrolului furnizat prin conducte din Rusia, informează RIA Novosti.
Pe de altă parte mai mulți politicieni europeni, în marea lor majoritate din țările Europei de Est, insistă ca în cel de al șaptelea pachet de sancțiuni pe care UE ar vrea să le adopte împotriva Rusiei să fie incluse și gazele naturale.
Șeful diplomației ungare a ținut să menționeze că dacă nu s-ar fi reușit „cucerirea excepției pentru gazele livrate prin conductă, atunci prețurile la carburanți în Ungaria ar fi crescut imediat cu 55-60 la sută”.
Diplomatul a vorbit și despre o serie de alte urmări social-economice grave ale unei astfel de decizii.
„Ungaria nu va susține niciun fel de sancțiuni, dacă va fi amenințată livrarea de gaze în țara noastră”, a punctat Szijjarto la o ședință a parlamentului.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Editoriale
„Mizele au crescut”: SUA și UE au inventat cum să cumpere petrol rusesc
Fluxul de știri
0