Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov: UE desenează o catastrofă din situația cerealelor ucrainene

© AFP 2024 / SAFIN HAMEDПшеница
Пшеница - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Abonare
Lavrov: situația cu cerealele ucrainene nu are nicio legătură cu criza alimentară
CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Situația cerealelor ucrainene nu are nicio legătură cu criza alimentară din lume, dar Occidentul desenează din aceasta o „catastrofă universală”, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„Am acordat foarte multă atenție problemei exportului de cereale ucrainene, pe care colegii noștri occidentali, și ucrainenii înșiși, încearcă să o clasifice drept catastrofă universală, deși ponderea acestor cereale ucrainene în cauză este mai mică de 1% a producției globale de grâu și alte cereale”, a spus el după discuțiile de la Ankara cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu.
„Prin urmare, această situație actuală cu cerealele ucrainene nu are nimic de-a face cu criza alimentară”, a subliniat Lavrov.
După cum a spus anterior reprezentantul oficial al Programului Alimentar Mondial al ONU, Thomson Peary, situația din Ucraina ar putea duce la creșterea prețurilor la alimente și la foametea mondială. El a menționat că bazinul Mării Negre este una dintre cele mai importante regiuni pentru producția de cereale și produse agricole, Ucraina și Rusia reprezintă 30% din exporturile mondiale de grâu, 20% din exporturile mondiale de porumb și 76% din aprovizionarea cu floarea soarelui, deci orice întreruperea producției sau a aprovizionării ar putea duce la creșterea prețurilor.
CEDO - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Rusia
Rusia aprobă legile care anulează rezoluțiile CEDO
Fluxul de știri
0