Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Tancurile rusești T-62M accelerează operațiunea specială

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Abonare
Moscova intenționează să accelereze operațiunea militară specială în Ucraina printr-o creștere semnificativă a puterii de foc și a mobilității grupului de trupe ruse.
Utilizarea masivă a unităților de tancuri în cooperare cu aviația, artileria, pușcașii motorizați va asigura lovituri puternice de disecție pe toată adâncimea apărării în profunzimea Forțelor Armate ale Ucrainei în Donbas și succesul ofensivei ruse pe un front mai larg.
Unitățile Forțelor Armate Ruse implicate în operațiunea specială domină pe uscat, pe mare și în aer. Strategii militari occidentali afirmă: „Rusia este la un pas de victoria în Donbas”. Furnizarea de arme NATO către regimul de la Kiev nu va schimba cursul ostilităților din Ucraina.
În nordul RPD, forțele aliate au început un asalt asupra Sveatogorsk. Garnizoana ucraineană este presată împotriva lui Severski Doneț. La doar 20 de kilometri spre sud se află aglomerația Slaveansk-Kramatorsk și ultima zonă strategică fortificată a Forțelor Armate ale Ucrainei din Donbas.
Pe 4 iunie, unitățile ruse au capturat Severodonețk și continuă să curețe periferia industrială. Pierderile unităților ucrainene care s-au retras la Lisiceansk s-au ridicat la 90 la sută. Sub Severodonețk au fost dislocate de urgență forțele speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei și un detașament al unei companii militare private, comandate personal de un deputat al Radei Supreme, Mariana Bezuglaia, în vârstă de 34 de ani, medic specialist, autoarea unui proiect de lege privind execuția personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei pentru neascultare și un „câine de pază” al Departamentului de Stat al SUA. Nebunia și curajul, catastrofa și fantasmagoria, precum și neîncrederea președintelui Vladimir Zelenski față de comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujnîi se reflectă pe fața „comisarului”. În loc să retragă trupele și să țină frontul spre vest, ceea ce a sugerat Zalujnîi, au decis să ardă soldații ucraineni la periferia orașului Severodonețk pe Bankovaia.
Nava de desant Piotr Morgunov - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Editoriale
Operațiunea specială: Sarcinile a 12 nave mari rusești în Marea Neagră
În centrul tacticii rusești în Ucraina se află loviturile continue și masive cu rachete și bombe împotriva pozițiilor trupelor ucrainene. Bombardiere de noapte Su-34, avioane de atac Su-25, sisteme de rachete „Iskander” și „Kalibr” macină neobosit cartierul general și cazărmile Forțelor Armate ale Ucrainei, depozitele de arme și combustibil - în aglomerația Slaveansk-Kramatorsk și la vest, în adâncul spatelui operațional. Infanteria sub acoperirea tancurilor operează activ pe linia de contact.
Pe teritoriul controlat de forțele aliate, în special, în regiunea Herson, au fost observate coloane de tancuri T-62M, care de câteva zile se mișcă continuu în direcția Nikolaev și Krivoi Rog. Anterior, Moscova a decis să accelereze operațiunile ofensive ale Forțelor Armate Ruse în Ucraina, iar unitățile de tancuri pot juca un rol cheie în acest sens.

Avalanșă de oțel și foc

Trupele de tancuri rămân principala forță de lovitură a forțelor terestre ruse. Ofensiva este principalul tip de acțiune al unităților de tancuri în luptă. Utilizarea masivă a tancurilor este un instrument de încredere pentru accelerarea operațiunii speciale în direcția atacului principal, în condițiile unei apărări stratificate și a unei rezistențe antitanc sporite a Forțelor Armate ale Ucrainei. Rețineți că într-un duel cu echipaje de artilerie sau RPG-uri, echipajul tancului depășește în mod evident inamicul în puterea de foc, manevrabilitate și securitatea spațiului de lucru.
Factorii decisivi de succes în ofensivă sunt surpriza și interacțiunea, sprijinul de foc pentru o descoperire a tancului de către aeronave și artilerie. Cu cât mai multe tancuri, cu atât interacțiunea este mai eficientă, cu atât victoria este mai aproape. Și tancul modernizat T-62M de pe câmpul de luptă ucrainean arată destul de modern. Nu le înlocuiește pe cele mai avansate T-72, T-80, T-90, ci le completează efectiv și „compactează” potențialul de lovitură al grupului de trupe rusești. Tanchiștii cu experiență spun uneori că capacitatea de supraviețuire a unui tanc în luptă este de 15 minute, dar chiar și în acest timp tanchiștii își vor îndeplini sarcina de ofensivă.
Bătăliile sunt câștigate nu prin calibrul, grosimea armurii și cai putere, ci prin gradul de organizare a structurilor militare, nivelul de pregătire al echipajelor de comandă și tancuri. Și totuși, T-62M modernizat rusesc a primit o armură suplimentară cu mai multe straturi a carenei și a turelei, protecție sporită a părții de jos împotriva minelor, un sistem mai avansat de control al focului - un telemetru cu laser KTD-2, un computer balistic BV-62, un vizor TSHSM-41U și un stabilizator Meteor M1. În multe caracteristici, această mașină depășește T-72-urile poloneze transferate regimului de la Kiev și este capabilă să lovească ținte blindate cu rachete ghidate cu desemnarea țintei laser la o distanță de până la 4000 de metri. În același timp, protecția dinamică articulată „Contact” nu va ajuta inamicul.
Корабли в морском порту Дудинка - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Editoriale
Bătălia pentru Arctica: Riscurile intrării Suediei și Finlandei în NATO
Tancurile T-62M distrug efectiv teroriștii din Siria. Anterior, T-62 au luptat mult în Afganistan și Orientul Mijlociu. Caracteristicile decente ale armelor, stabilitatea ridicată de luptă a T-62M este un răspuns rapid la furnizarea de vehicule blindate învechite ale armatei grecești și ale altor armate NATO către Kiev.
Permiteți-mi să vă reamintesc că în confruntarea cu Alianța Nord-Atlantică din timpul Războiului Rece, strategia sovietică prevedea posibilitatea unei ofensive de tancuri până la Canalul Mânecii. Pentru a face acest lucru, armata sovietică a avut 60 de mii de tancuri cu diferite modificări. Potrivit unor surse străine, astăzi există peste 12 mii de tancuri în rândurile armatei ruse. Pentru comparație, în armata SUA - 6612 tancuri, trupele ucrainene până la 24 februarie aveau 2596 de tancuri. Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că până la 6 iunie, peste 3400 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost distruse. Adică, regimul de la Kiev nu mai are practic niciun tanc și nu există nicio bază de reparații pentru restaurarea vehiculelor blindate. Pe teritoriul ucrainean, distrugerea efectivă a armelor occidentale a fost pusă la punct, la granițele îndepărtate și spre linia de front.
Turbulența militaro-politică din Europa, neîncrederea Germaniei în victoria Forțelor Armate ale Ucrainei nu este deloc întâmplătoare. Succesul trupelor ruse pe câmpul de luptă este o realitate care nu poate fi ignorată. În Occidentsună tot mai multe voci care vorbesc despre înfrângerea inevitabilă a Ucrainei și despre necesitatea de a face concesii Rusiei.
Fluxul de știri
0